Haute Couture Nederlands Kampioen

Op de KNHS Indoorkampioenschappen in Ermelo wonnen Dinja van Liere en onze merrie Haute Couture (v. Connaisseur) eerder vandaag de klassieke proef in het ZZ-Zwaar. En hoewel het duo in de kür Olga Boucher met Houdini la Haya (v. Krack C) voor moest laten gaan, was de totaalscore van 70,816% voldoende voor de titel. Haute Couture is door ons en Albert Drost gefokt uit de Krack C.-merrie Destiney. Haute Couture heeft al een geweldige staat van dienst op haar naam staan; o.a. stamboekkeuring 85 exterieur en 90 punten beweging. IBOP 90 punten. Winnaar Horse Food competitie, Winnaar Pavo Cup voor 5-jarige dressuurpaarden en in 2017 10e op het W.K. in Ermelo. 

Dinja van Liere
“Ik ben heel erg blij met goud. Dit is toch een beetje waar we voor gekomen zijn. Super blij dat het gelukt is”, vertelt Dinja van Liere die met de zevenjarige merrie na sterke prestaties de selecties een van de grote favorieten was voor de overwinning in Ermelo. “In de eerste proef hadden we een grote storing bij het binnenkomen. Haute Couture schrok even en ik weet eigenlijk niet wat er gebeurde. Dat was zonde. En misschien had de aanleuning een beetje mooier gekund. Maar het was een nagenoeg foutloze proef zonder grote fouten. Ik ben er heel tevreden over”, aldus de amazone over haar klassieke proef.

Het duo begon zeer sterk aan de kür op vrolijke Spice Girls-muziek. “Het draf- en stapgedeelte gingen heel goed maar in de galop kreeg Haute Couture wat spanning. Daarin werd ze in het eerste gedeelte wat heet en was de pirouette naar links niet zo mooi. Maar uiteindelijk ontspande ze wel weer en de series waren goed”, zegt de kersverse kampioene.

Van Liere mocht op de hoogste trede van het ereschavot klimmen maar vindt het erg jammer dat er in dit kampioenschap geen prijsuitreiking te paard is. “Een beetje een jamme, Haute Couture heeft het misschien wel meer verdiend dan ik. Ik sta hier nu met die sjerp maar die is voor mij veel te groot. Die hoort bij mijn paard.”