Hermès en Dinja BRONS

De finale van de zesjarigen mondde uit in een grote verrassing. Niet onze hengst Henkie, maar underdog Hermès neemt de laatste medaille mee naar huis. Onze Easy Game-zoon ging als eerste van start, stond lange tijd bovenaan en kreeg uiteindelijk brons. De nieuwe wereld kampioen is d'Avie, een zoon van de KWPN-gefokte Don Juan de Hus (Jazzx Krack C). Als tweede mocht Villeneuve aansluiten, een nazaat van de KWPN-erkende Vitalis, zoon van onze hengst Vivaldi.

Hermès
“Een geweldig paard met veel energie. Hermès blijft ervoor gaan en hij wil zichzelf dragen, heel belangrijk in deze sport”, steekt de juryvoorzitter Isobel Wessels van wal. De expressieve draf levert een 9.0 op. De stap is goed door het lichaam en met veel ruimte, een 8.6. In galop vallen de goede wissels op en laat de KWPN-hengst zien makkelijk te kunnen schakelen, een 8.5. Een minder mooi halthouden aan het begin brengt het cijfer voor submission wat omlaag naar een 8.5. De jury is enthousiast over de mogelijkheden van onze Easy  Game-zoon (uit Bukkie keur pref EPTM-dres van Flemmingh, fokker G. Gijsbers uit Loosbroek) en geeft een negen voor perspectief. “We zien een paard met een grote toekomst voor ons.” Totaal: 8.78 punten.

Verrassing voor Dinja van Liere
Voor Dinja van Liere was het een grote verrassing om op het podium te eindigen. “In de kwalificatieronde ging ik op safe, in de finale dacht ik: ik ga ervoor en laat alles zien wat hij in huis heeft. Dat pakte goed uit. Hermès is een ontzettend goed paard, hij laat veel aanleg voor de Grand Prix-oefeningen zien en ik hoop dat ik hem nog veel kan laten zien. Wat mij betreft een belofte voor de toekomst.” 

Storing weerhoudt Henkie van medaill
Waar Henkie op voorhand alles in huis leek te hebben om een medaille mee naar huis te nemen, ontstonden er voor eremetaal in de finaleproef toch nog teveel storingen. Onze Alexandro P-zoon, die we samen hebben met Aris van Manen en Jaap van den Berg is volgens de jury een goed paard, maar de storing voor de eerste wissel en ritmeverlies in de stap hebben invloed op de punten. “We zien veel potentieel in het gangwerk van Henkie en hoewel hij vandaag niet zijn beste dag had, vinden we het een superpaard en verwachten we veel van hem.”  Totaal: 8.16 punten en in het eindklassement toch nog een mooie 8e plaats.