Pavo Cup

Het was dit jaar een beetje anders dan anders voor ons bij de Pavo Cup. Renate kon alleen maar de halve Finale op woensdag rijden omdat we op zaterdag 18-8-18 gingen trouwen. Het is wel heel toevallig dat dit samen viel met de Pavo Cup. Maar ja, 18-8-18 is ook wel een aparte datum :). Het was een prachtige trouwdag met super lekker weer, helemaal perfect. We beginnen even met de halve Finale voor 4-jarige dressuurpaarden op woensdag 15 augustus, met maar liefst 83 deelnemers. Renate stelde hier 2 van onze hengsten voor en heel succesvol; Johnny Depp een 5e plaats met 86.8 pnt en Just Wimphof een 11e plaats met 85 punten. De verschillen waren heel klein in deze kopgroep en veel toeschouwers hadden Just Wimphof nog hoger ingeschat omdat hij hij zeer natuurlijk voorgesteld werd en 3 zeer goede basisgangen liet zien. We denken met Johnny Depp en Just Wimphof 'echte'toppers in huis te hebben. Dus voor deze 2 jammer genoeg geen Finale meer. Dinja van Liere kreeg met onze prachtig gemodelleerde hengst Johnny Cash 80.4 punten waar we ook meer dan tevreden mee waren. Helaas hebben we Jaguar Matador, Charmeur x Painted Black af moeten melden omdat hij een week voorafgaand aan de Pavo Cup een dik been had en Miranda Rongen (zijn amazone) hem niet kon trainen. Dit getalenteerd paard, kreeg op de voorronde in Houten 84 punten en hebben we samen in eigendom met Vincent Wouters en Albert Drost. 

Bij de 5-jarige dressuurpaarden hebben we onze hengst In Style niet ingezet omdat hij de week daarvoor nog een super WK heeft gelopen. Onze hengst In Design, (Don Olymbrio x Metall) voorgesteld door Febe van Zwambagt, die we samen hebben met Fam. van de Goor en Diederik van Silfhout kreeg 80.4 punten (16e plaats). Voor deze hengst al een hele mooie score maar zijn toekomst ligt echt pas in het grotere werk. Wat een galop en verzameling heeft In Design toch met zoveel kracht net als de door Diederik van Silfhout voorgestelde hengst Impression die we samen hebben met Mathijs Maat. Impression, Don Schufro x Ferro, kreeg een score van 79.8 punten en eindide daarmee op een gedeelte 20e plaats van de 65 deelnemers. Op de 31e plaats kwam onze ruin I'am Special TC, Charmeur x Jazz, voorgesteld door Simone Both die we samen hebben met Tim Coomans. Dit is een zeer fijn en bewerkend paard die nog iets 'groen' en onervaren is.

De Pavo Cup voor 6-jarige dressuurpaarden was echt een hoogtepunt voor onze stal. Winnaar werd Total U.S. onder Edward Gal. Wat een Fenomeen is deze door ons verkochte hengst aan Glock Performance toch. Zo lenig en op een manier lopen dat je bijna niet kunt geloven wat dit paard allemaal in huis heeft. Op een fantastische 3e plaats eindigde onze merrie Haute Couture, Conaisseur x Krack C, gefokt en eigendom van ons en Albert Drost. Ook hier hebben we onze bronzen-medaille Winnaar van het W.K. Hermès en Henkie niet ingezet anders had den zij zeker ook in de hoogste regionen meegedaan.  

Haute Couture en Dinja van Liere