Zeer goede afstammelingenkeuring van onze hengsten Just Wimphof en Incognito

Het W.K. was voor al een groot succes met als hoogtepunt de bronzen medaille voor onze KWPN-hengst Hermès. Maar we kunnen zeker zeggen dat dit succes doorgezet is op de afstammelingenkeuring. Leest u onderstaande rapporten maar eens. Een goed begin in de dressuurpaarden fokkerij voor onze hengsten Incognito & Just Wimphof.

JUST WIMPHOF (De Niro x Riccione x Sandro Hit x Classiker x Donnerhall)

Just Wimphof toonde een collectie ruim voldoende tot goed ontwikkelde veulens. Ze staan daarbij zeer goed in het type van het dressuurpaard en beschikken over veel uitstraling en een heel sprekend hoofd. De veulens staan ruim voldoende tot goed in het rechthoekmodel, meerdere veulens zijn hoogbenig. De door de eigenaar gepresenteerde veulens waren allen goed ontwikkeld en langgelijnd. De halzen zijn doorgaans goed van lengte, ze zijn verticaal gesteld en zeer goed bespierd. De schouder is wisselend van ligging, veelal correct maar bij een enkele veulen was de schouderligging wat schuiner of steiler. De rug is bij meerdere veulens licht gezonken. De lendenen zijn goed aangesloten, het kruis is doorgaans goed van ligging met een ruim voldoende tot goede lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gebouwd, van de voorzijde gezien wordt meermalen een franse stand geconstateerd. Het achterbeen is over het algemeen correct gesteld, enkele keren is echter ook een stabelbenige stand waargenomen Het beenwerk is hard van kwaliteit en soms wat fijn van omvang.De stap heeft een ruim voldoende tot zeer goede ruimte. In draf zijn de veulens lichtvoetig en hebben ze ruim voldoende tot veel souplesse en kracht. In galop tonen de veulens veel ruimte, souplesse en kracht en hebben ze een goede balans. 

Dekadvies op basis van verrichtingsonderzoek en getoonde veulens:

Just Wimphof kan bijdragen aan de bloedspreiding en het model, uitstraling, en rijdbaarheid verbeteren en het vermogen tot sluiten/verzamelen toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

INCOGNITO (Davino x Vivaldi x Houston X Donnerhall x Roemer)

ncognito toonde een collectie ruim voldoende tot zeer goed ontwikkelde veulens. Ze staan daarbij goed in het type van het dressuurpaard en beschikken over veel uitstraling en een zeer sprekend hoofd. De veulens staan voldoende tot ruim voldoende in het rechthoekmodel. De door de eigenaar gepresenteerde veulens waren goed ontwikkeld, hoogbenig en langgelijnd met een aansprekende voorhand. De halzen zijn goed van lengte, soms wat wisselend gevormd en ruim voldoende bespierd. De schouder is goed van ligging en lengte. De rug en lendenen zijn doorgaans goed gevormd, bij enkele veulens zijn de rug en lendenen iets week. De croupe is goed van ligging, soms iets hellend. De lengte van de croupe is ruim voldoende tot goed. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld, bij enkele thuis gescoorde veulens was het voorbeen iets hol. Van de voorzijde gezien wordt meermalen een franse stand geconstateerd. Het achterbeen is meestal correct gesteld, bij enkele veulens werd een iets sabelbenig of een steiler achterbeen gezien. Het beenwerk is hard en een enkele keer wat fijn. De stap heeft een ruim voldoende tot goede ruimte. In de draf tonen de veulens ruim voldoende souplesse en kracht waarbij de balans nog wisselend is. In galop is er voldoende tot ruim voldoende ruimte, souplesse en kracht. De door de eigenaar gepresenteerde veulens waren lichtvoetig en liepen met veel ruimte, souplesse en een bergopwaartse tendens.

KWPN-Dekadvies op basis van verrichtingsonderzoek en getoonde veulens:

Incognito kan ras, uitstraling, lichtvoetigheid, rijdbaarheid en zelfhouding verbeteren in de dressuurpaarden fokkerij.