Onze hengst Vivaldi domineert Hannoveraanse keuring 2018

Opvallend is de invloed van onze preferente KWPN-hengst Vivaldi (v. Krack C). Vier directe zonen, vijf kleinzonen en acht achterkleinzonen komen op de keuring. Daarmee komt hij in een kwart van de pedigrees van de toegelaten dressuurhengsten voor. 

Veneno
Vivaldi-achterkleinzoon Veneno (Vitalis x Diamond Hit) heeft zes hengsten door naar de hoofdkeuring. De door Paul Schockemöhle gefokte hengst kwam in 2014 op de Oldenburger keuring voor 315.000 euro in handen van Andreas Helgstrand. Hij verkocht de hengst later door aan de Belgische Anemone Samyn, die HC Stables runt. Vooral in Rheinland, waar de hengst vanaf 2015 ter dekking stond bij Hengststation Schult, was de hengst populair en het merendeel van de jonge Veneno’s zijn ook Rheinlands geregistreerd. Daarbij komen er drie uit een moeder van Fidertanz, de andere drie uit moeders van De Niro, Dimaggio en San Remo.

Vivaldi
Vivaldi doet het zelf ook heel goed met vier tot de keuring toegelaten hengsten. Eentje daarvan is een Nederlandse inzending. Jan Pieter Dalsem kocht op de Hannoveraanse veulenveiling 2016 Venga Boy (Vivaldi x Sandro Hit) van familie Klausing voor 66.000 euro. Nu mag de hengst verschijnen op de hoofdkeuring. De andere Vivaldi’s komen uit moeders van Desperados, Hohenstein en nogmaals Sandro Hit.

Le Vivaldi, Livaldon en Vilancio
Verder is er nog Vivaldi invloed via Le Vivaldi (v. Vivaldi) die twee zonen door heeft,  voor Livaldon (v. Vivaldi) geldt hetzelfde en ook Vitalis-zoon Vilancio heeft er twee bij. Daarnaast staat Vivaldi nog een keer als moedersvader op het papier.